Thread View: pl.comp.os.win3
1 messages
1 total messages
Started by "Infoabc"
Wed, 14 Feb 2001 15:51
Windows 3.11 na 386 SX /20 z 1 MB RAM-u i 72 MB HDD
Author: "Infoabc"
Date: Wed, 14 Feb 2001 15:51
Date: Wed, 14 Feb 2001 15:51
37 lines
1557 bytes
1557 bytes
Probowalem zainstalowac ta windoze na laptopie 386 SX-20 z 1 MB RAM-u z 72 MB HDD i niestety pokazuje ze ma za malo pamieci. Na poczatku wogole nie chcial sie zainstalowac bo mial jeszcze mniej pamieci. Dopiero gdy usunalem wszystkie pliki (m.in. autoexec, config, command i cala reszte z C:\ ) i przekopiowalem w to miejsce pliki z takiej dyskietki rozruchowej (mozna nazwac ja startowa bo ma w sobie dosa i nortona i pliki wymienione wyzej). Obecnie przy probie uruchamiania tego Windowsa 3.11 pojawia sie wejsciowka: "MICROSOFT WINDOWS FOR WORKGRUPS Wersja 3.11" (taki duzy obrazek z logo Microsoftu), po chwili znika i pojawia sie komunikat: "Brak wolnej pamieci rozszerzonej do uruchomienia Windows. Zakoncz jedna lub kilka aplikacji w celu zwolnienia pamieci lub ponownie uruchom komputer" Wyjcie z Nortona, proba uruchomienia z trybu dos i ponowne uruchomienie nic nie daja. Dosowy program Memmeker tez nic nie pomaga (jest ustawiony chyba na maksimum wykorzystywania pamieci) Przy uruchamianiu komputra pokazuja sie komunikaty ze jest " Nieodpowiednia wersja systemu MS-DOS (to pewno przez te pliki z tej dyskietki - no ale inaczej nie dalo sie to zainstalowac jak tylko z tymi plikami). Pod folderem DOS mam dosa w wersji 6.22. Pod folderem NC5 nortona w wersji 5 Mozesz mi napisac jak powiekszyc software-owo pamiec XMS (to to jest chyba ta pamiec rozszerzona z komunikatu). Jak wogole bezproblemowo zainstalowac Windows 3.11 na 386 z 1 MB RAM-u ? Mozesz przeslac prawidlowe wypiski z plikow autoexec.bat, config.sys ? infoabc@polbox.com
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads