Thread View: pl.comp.mail
5 messages
5 total messages
Started by "Andrzej A. Fili
Mon, 15 Oct 2018 21:28
offlineimap: kilka zdalny kont IMAP w jedno lokalne konto IMAP
Author: "Andrzej A. Fili
Date: Mon, 15 Oct 2018 21:28
Date: Mon, 15 Oct 2018 21:28
4 lines
128 bytes
128 bytes
Chodzi mi o to by zdalne konto "konto1" synchronizowało się w lokalny folder "konto1" i jego podfoldery. -- Andrzej A. Filip
Re: offlineimap: kilka zdalny kont IMAP w jedno lokalne konto IMAP
Author: Bartosz 'briest'
Date: Tue, 16 Oct 2018 01:29
Date: Tue, 16 Oct 2018 01:29
52 lines
1477 bytes
1477 bytes
Mistrz Andrzej A. Filip rzekł: > Chodzi mi o to by zdalne konto "konto1" synchronizowało się w lokalny > folder "konto1" i jego podfoldery. Robiłem coś podobnego, z tym, że jako lokalne repozytorium miałem maildir, nie IMAP; ale to chyba nie powinno nic zmienić, poza konstruowaniem ścieżki w nametrans. Tylko że — nie robiłem reverse nametrans i zblokowałem createfolders; przez to nie tworzyły mi się zdalnie foldery stworzone lokalnie. Nie potrzebowałem tego, wszystko inne działało, a było prościej. Co do idei: tworzymy więcej repo zdalnych i jedno lokalne, a w definicji zdalnych dajemy odpowiedni nametrans. Takie coś: #v+ [general] accounts = Siegfried, Ulrich [Repository Lokalne] type = Maildir localfolders = ~/Maildir [Account Siegfried] localrepository = Lokalne remoterepository = Siegfried [Account Ulrich] localrepository = Lokalne remoterepository = Ulrich [Repository Siegfried] type = IMAP sslcacertfile = /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt remotehost = malbork.krzyzacy remoteport = 993 remoteuser = siegfried remotepass = createfolders = False nametrans = lambda folder: re.sub('\.INBOX$','','.Siegfried.' + folder) [Repository Ulrich] type = IMAP sslcacertfile = /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt remotehost = malbork.krzyzacy remoteport = 993 remoteuser = ulrich remotepass = createfolders = False nametrans = lambda folder: re.sub('\.INBOX$','','.Ulrich.' + folder) #v- -- malowaliśmy na żółto nasze mitochondria
Date: Thu, 18 Oct 2018 19:12
Date: Thu, 18 Oct 2018 19:12
19 lines
838 bytes
838 bytes
Bartosz 'briest' Stepien <briest@bastylia.qbanet.com> pisze: > Mistrz Andrzej A. Filip rzekł: >> Chodzi mi o to by zdalne konto "konto1" synchronizowało się w lokalny >> folder "konto1" i jego podfoldery. > > Robiłem coś podobnego, z tym, że jako lokalne repozytorium miałem > maildir, nie IMAP; ale to chyba nie powinno nic zmienić, poza > konstruowaniem ścieżki w nametrans. Tylko że — nie robiłem reverse > nametrans i zblokowałem createfolders; przez to nie tworzyły mi się > zdalnie foldery stworzone lokalnie. Nie potrzebowałem tego, wszystko > inne działało, a było prościej. > > Co do idei: tworzymy więcej repo zdalnych i jedno lokalne, a w definicji > zdalnych dajemy odpowiedni nametrans. Takie coś: > [...] Dziękuje za sugestie. Wezmę się za sprawdzanie w praktyce w weekend. -- Andrzej A. Filip
Author: Marcin Debowski
Date: Fri, 19 Oct 2018 03:53
Date: Fri, 19 Oct 2018 03:53
9 lines
389 bytes
389 bytes
On 2018-10-15, Andrzej A. Filip <anfi@onet.eu> wrote: > Chodzi mi o to by zdalne konto "konto1" synchronizowało się w lokalny > folder "konto1" i jego podfoldery. Synchronizowało w jedną stronę? Fetchmail nie da rady? Na pewno ściągnie, ale nie wiem czy można zdefiniowac gdzie. Ale jak juz zciągnie to zawsze można podlinkowąc/bindować w tą czy tamtą stronę. -- Marcin
Date: Fri, 19 Oct 2018 08:02
Date: Fri, 19 Oct 2018 08:02
13 lines
597 bytes
597 bytes
Marcin Debowski <agatek@INVALID.zoho.com> pisze: > On 2018-10-15, Andrzej A. Filip <anfi@onet.eu> wrote: >> Chodzi mi o to by zdalne konto "konto1" synchronizowało się w lokalny >> folder "konto1" i jego podfoldery. > > Synchronizowało w jedną stronę? Fetchmail nie da rady? Na pewno > ściągnie, ale nie wiem czy można zdefiniowac gdzie. Ale jak juz zciągnie > to zawsze można podlinkowąc/bindować w tą czy tamtą stronę. Chodzi o to by operacje na "lokalnej kopi" były przenoszone z powrotem na konto główne IMAP. Operacje typu delete, copy, move, flag. -- Andrzej A. Filip
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads