Thread View: pl.comp.lang.vbasic
2 messages
2 total messages
Started by krzysieks100
Mon, 27 Aug 2012 12:30
=?ISO-8859-2?Q?excel_vba_zaznaczanie_zakresu_zawieraj±cego_okre¶l?= =?ISO-8859-2?Q?ony_kod?
Author: krzysieks100
Date: Mon, 27 Aug 2012 12:30
Date: Mon, 27 Aug 2012 12:30
25 lines
564 bytes
564 bytes
witam, mam problem z makrem mêcze siê meczê i nic :/// chce zeby zeby makro zaznacza³o kolumne, sortowa³o j± rosn±co np.: a a a b b b b c c ... a nastêpnie podawa³o mi zapisywa³o mi zmienne w ten sposób zeby ka¿da ze zmiennych definiowa³a, np pierwszy wiersz w którym jest "warto¶æ", a nastêpnie ostatni wiersz, który zawiera warto¶æ "a", i tak ze wszystkimi warto¶ciami pokolei potem chcia³bym urzyæ tych zmiennych do budowania innych funkcji mam nadziejê ¿e to da siê zrobiæ pozdrawiam krzysieks100
=?iso-8859-2?Q?Re:_excel_vba_zaznaczanie_zakresu_zawieraj±cego_okre¶l?= =?iso-8859-2?Q?ony_kod?
Author: "Marzena"
Date: Mon, 10 Sep 2012 10:34
Date: Mon, 10 Sep 2012 10:34
26 lines
1022 bytes
1022 bytes
U�ytkownik "krzysieks100" <krzysieks100@wp.pl> napisa� w wiadomo�ci news:58f2d343-839b-46dc-a867-7d31afc520f7@googlegroups.com... witam, mam problem z makrem m�cze si� mecz� i nic :/// chce zeby zeby makro zaznacza�o kolumne, sortowa�o j� rosn�co (...) a nast�pnie podawa�o mi zapisywa�o mi zmienne w ten spos�b zeby ka�da ze zmiennych definiowa�a, np pierwszy wiersz w kt�rym jest "warto��", a nast�pnie ostatni wiersz, kt�ry zawiera warto�� "a", i tak ze wszystkimi warto�ciami pokolei potem chcia�bym urzy� tych zmiennych do budowania innych funkcji (...) Rozumiem, �e masz kolumn� A, w kt�rej s� wypisane warto�c, kt�re chcesz posortowa�? Opr�cz tego w kolumnie B chcia�by� funkcj� zwracajac� numer wiersza, w kt�rej ta warto�� z s�siedniej kom�rki w tabeli wyst�puje po raz pierwszy oraz kolumne C, w k�trej wyst�puje po raz ostatni? O to chodzi? --------------------------- marzatela http://www.szultaset.pl
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads