🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Thread View: pl.comp.lang.vbasic
2 messages
2 total messages Started by robert.sopela@gm Tue, 31 Jul 2012 15:24
Odczyt ze skanera do pola tekstowego w formularzu
Author: robert.sopela@gm
Date: Tue, 31 Jul 2012 15:24
24 lines
1106 bytes
Witam,

Nie ukrywam mam zagwozdkê i nie radzê sobie. Czytam fora i nie znajdujê odpowiedzi. Problem brzmi:

Mam sobie bazê w Accessie, która na sta³e ma pole tekstowe pod¶wietlone focusem. Mam pod³±czony skaner rêczny i sobie skanujê taki kod. On siê pojawia w polu tekstowym ale..... niestety po zeskanowaniu, skaner reaguje jakby nacisn±æ enter i  w pole tekstowe wstawiany jest ten enter. Co powoduje, ¿e tekst w polu przesuwa siê do góry a kursor ustawia siê do pisania drugiej linii. 

mi chodzi o to, ¿eby po zeskanowaniu numeru pole tekstowe zareagowa³o na ten enter. Aby po zeskanowaniu formularz np. przeszed³ automatycznie do nowego rekordu. Czy co¶ takiego da siê zrobiæ? Zapewne ale jak? to zrobiæ? Walczê od dwóch dni. Szuka opisu w skanerze aby skonfigurowaæ go. Nie ma nic takiego. W zdarzeniach pola tekstowego nie ma analogicznego zdarzenia, które odczytuje ten Enter i pozwala wykonaæ pewien kod . Nie ma. Na forum te¿ nie znalaz³em, dlatego siêgam do zasobów tego Forum.

Pozdrawiam
Robert

Re: Odczyt ze skanera do pola tekstowego w formularzu
Author: Jacek
Date: Wed, 01 Aug 2012 04:26
16 lines
1236 bytes
Dnia Tue, 31 Jul 2012 15:24:09 -0700 (PDT), robert.sopela@gmail.com
napisa�(a):

> Witam,
>
> Nie ukrywam mam zagwozdk� i nie radz� sobie. Czytam fora i nie znajduj� odpowiedzi. Problem brzmi:
>
> Mam sobie baz� w Accessie, kt�ra na sta�e ma pole tekstowe pod�wietlone focusem. Mam pod��czony skaner r�czny i sobie skanuj� taki kod. On si� pojawia w polu tekstowym ale..... niestety po zeskanowaniu, skaner reaguje jakby nacisn�� enter i  w pole tekstowe wstawiany jest ten enter. Co powoduje, �e tekst w polu przesuwa si� do g�ry a kursor ustawia si� do pisania drugiej linii.
>
> mi chodzi o to, �eby po zeskanowaniu numeru pole tekstowe zareagowa�o na ten enter. Aby po zeskanowaniu formularz np. przeszed� automatycznie do nowego rekordu. Czy co� takiego da si� zrobi�? Zapewne ale jak? to zrobi�? Walcz� od dw�ch dni. Szuka opisu w skanerze aby skonfigurowa� go. Nie ma nic takiego. W zdarzeniach pola tekstowego nie ma analogicznego zdarzenia, kt�re odczytuje ten Enter i pozwala wykona� pewien kod . Nie ma. Na forum te� nie znalaz�em, dlatego si�gam do zasob�w tego Forum.
>
> Pozdrawiam
> Robert

Pole tekstowe/inne/zachowanie klawisza enter/domyslne

Thread Navigation

This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.

Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.

Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.

Back to All Threads