Thread View: pl.comp.lang.delphi
3 messages
3 total messages
Started by Romek
Thu, 02 Jul 2020 01:28
wykrycie pytania o haslo administratora
Author: Romek
Date: Thu, 02 Jul 2020 01:28
Date: Thu, 02 Jul 2020 01:28
8 lines
314 bytes
314 bytes
Witam, mam program który działa w tle. Chciałbym wykryć sytuację, że system wyświetlił okno z pytaniem o hasło administratora. Jak to zrobić. Trochę googlowałem ale nie znalazłem nic interesującego. Dziękuję ze sugestie. Romek
Re: wykrycie pytania o haslo administratora
Author: =?UTF-8?Q?SÅ=8
Date: Thu, 02 Jul 2020 16:05
Date: Thu, 02 Jul 2020 16:05
24 lines
673 bytes
673 bytes
W dniu 02-07-2020 o 10:28, Romek pisze: > Witam, > > mam program który dzia³a w tle. Chcia³bym wykryæ sytuacjê, ¿e system wy¶wietli³ okno z pytaniem o has³o administratora. Jak to zrobiæ. Trochê googlowa³em ale nie znalaz³em nic interesuj±cego. > > Dziêkujê ze sugestie. > Romek > Witam, mo¿na utworzyæ w systemie Windows zadanie uruchomienia Twojej aplikacji wyzwalane logowaniem do systemu: Do uruchamiania nale¿y u¿yæ "zarz±dzanie komputerem/Harmonogram zadañ" utwórz zadanie, ustawiæ wyzwalacze na: - przy odblokowaniu stacji - przy logowaniu - przy po³±czeniu zdalnym + akcja uruchom program To takie rozwi±zanie na oko³o ale dzia³a. -- Pozdrawiam, S³awek
Re: wykrycie pytania o haslo administratora
Author: J-23
Date: Thu, 02 Jul 2020 18:52
Date: Thu, 02 Jul 2020 18:52
10 lines
430 bytes
430 bytes
W dniu 02.07.2020 o 10:28, Romek pisze: > Witam, > > mam program który działa w tle. Chciałbym wykryć sytuację, że system wyświetlił okno z pytaniem o hasło administratora. Jak to zrobić. Trochę googlowałem ale nie znalazłem nic interesującego. > Nie jestem pewien czy to będzie działać ale spróbowałbym z tym: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/api/npapi/nf-npapi-nplogonnotify Pozdrawiam J-23
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads