Thread View: pl.comp.lang.delphi.bazy-danych
4 messages
4 total messages
Started by J-23
Sat, 06 Jan 2018 14:18
Bad token from the server datastream processing out of sync...Zeos
Author: J-23
Date: Sat, 06 Jan 2018 14:18
Date: Sat, 06 Jan 2018 14:18
18 lines
721 bytes
721 bytes
Witam, Mam bazę w MSSQL 2008 i chcę odczytać ją Zeosami i wszystko było ładnie aż do teraz gdy próbuje odczytać jedna z duzych tabel (duża ilość pól) Kładę ZTable przypisuje nazę tabeli i robię Active := True i dostaję komunikat "bad token from the server datastream processing out of sync..." Nie robię tego po ado tylko korzystam z DBLIB_2008.dll Lazarus Zeoslib-code-0-3986-branches-testing-7.2 Komponent polecony swego czasu przez miaba Wydaje mi się że problem leży w ilości pól tabeli bo jeśli podstawie pod to inną tabele z tej samej bazy o mniejszej ilości pól to wszystko jest ok. Problem w tym że to nie moja baza i nie wolno ingerować mi w jej strukturę Pozdrawiam J-23
Re: Bad token from the server datastream processing out of sync...Zeos
Date: Sat, 06 Jan 2018 17:09
Date: Sat, 06 Jan 2018 17:09
24 lines
888 bytes
888 bytes
W dniu 06.01.2018 o 14:18, J-23 pisze: > Witam, > Mam bazę w MSSQL 2008 i chcę odczytać ją Zeosami i wszystko było ładnie > aż do teraz gdy próbuje odczytać jedna z duzych tabel (duża ilość pól) > > Kładę ZTable przypisuje nazę tabeli i robię Active := True i dostaję > komunikat "bad token from the server datastream processing out of > sync..." Nie robię tego po ado tylko korzystam z DBLIB_2008.dll > > Lazarus > Zeoslib-code-0-3986-branches-testing-7.2 > Komponent polecony swego czasu przez miaba > > Wydaje mi się że problem leży w ilości pól tabeli bo jeśli podstawie pod > to inną tabele z tej samej bazy o mniejszej ilości pól to wszystko jest > ok. Problem w tym że to nie moja baza i nie wolno ingerować mi w jej > strukturę > Problem istniej gdy w tabeli jest pole typu text. Ma ktos pomysl jak to przeskoczyć :P? Pozdrawiam J-23
Author: miab
Date: Sun, 07 Jan 2018 01:26
Date: Sun, 07 Jan 2018 01:26
26 lines
1002 bytes
1002 bytes
W dniu 06-01-2018 o 17:09, J-23 pisze: > W dniu 06.01.2018 o 14:18, J-23 pisze: >> Witam, >> Mam bazę w MSSQL 2008 i chcę odczytać ją Zeosami i wszystko było >> ładnie aż do teraz gdy próbuje odczytać jedna z duzych tabel (duża >> ilość pól) >> >> Kładę ZTable przypisuje nazę tabeli i robię Active := True i dostaję >> komunikat "bad token from the server datastream processing out of >> sync..." Nie robię tego po ado tylko korzystam z DBLIB_2008.dll >> >> Lazarus >> Zeoslib-code-0-3986-branches-testing-7.2 >> Komponent polecony swego czasu przez miaba >> >> Wydaje mi się że problem leży w ilości pól tabeli bo jeśli podstawie >> pod to inną tabele z tej samej bazy o mniejszej ilości pól to wszystko >> jest ok. Problem w tym że to nie moja baza i nie wolno ingerować mi w >> jej strukturę >> > > Problem istniej gdy w tabeli jest pole typu text. Ma ktos pomysl jak to > przeskoczyć :P? Może wyspecyfikuj w zapytaniu pola na których Ci zależy. miab
Date: Sun, 07 Jan 2018 18:09
Date: Sun, 07 Jan 2018 18:09
32 lines
1191 bytes
1191 bytes
W dniu 07.01.2018 o 01:26, miab pisze: > W dniu 06-01-2018 o 17:09, J-23 pisze: >> W dniu 06.01.2018 o 14:18, J-23 pisze: >>> Witam, >>> Mam bazę w MSSQL 2008 i chcę odczytać ją Zeosami i wszystko było >>> ładnie aż do teraz gdy próbuje odczytać jedna z duzych tabel (duża >>> ilość pól) >>> >>> Kładę ZTable przypisuje nazę tabeli i robię Active := True i dostaję >>> komunikat "bad token from the server datastream processing out of >>> sync..." Nie robię tego po ado tylko korzystam z DBLIB_2008.dll >>> >>> Lazarus >>> Zeoslib-code-0-3986-branches-testing-7.2 >>> Komponent polecony swego czasu przez miaba >>> >>> Wydaje mi się że problem leży w ilości pól tabeli bo jeśli podstawie >>> pod to inną tabele z tej samej bazy o mniejszej ilości pól to >>> wszystko jest ok. Problem w tym że to nie moja baza i nie wolno >>> ingerować mi w jej strukturę >>> >> >> Problem istniej gdy w tabeli jest pole typu text. Ma ktos pomysl jak >> to przeskoczyć :P? > > Może wyspecyfikuj w zapytaniu pola na których Ci zależy. > > miab Miab komunikat występuje gdy się nie poda kodowania w ZEOS po ustawieniu kodowania problem zniknął. Pozdrawiam
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads