Thread View: pl.comp.lang.asm
10 messages
10 total messages
Started by "Roman Ladra"
Wed, 04 Jul 2012 00:32
multi core debug
Author: "Roman Ladra"
Date: Wed, 04 Jul 2012 00:32
Date: Wed, 04 Jul 2012 00:32
8 lines
140 bytes
140 bytes
Cze��. Nie wiecie gdzie mo�na zdoby� debugger do procesor�w Intela wielordzeniowych dla aplikacji pod Windows 7 lub 8? R
Re: multi core debug
Author: "Bogdan (bogdro)
Date: Wed, 04 Jul 2012 18:42
Date: Wed, 04 Jul 2012 18:42
18 lines
539 bytes
539 bytes
W dniu 04.07.2012 00:32, Roman Ladra pisze: > Cze��. > > Nie wiecie gdzie mo�na zdoby� debugger do procesor�w Intela > wielordzeniowych dla aplikacji pod Windows 7 lub 8? Cze��. Pr�bowa�e� OllyDbg (http://www.ollydbg.de/)? -- Pozdrawiam/Regards - Bogdan (GNU/Linux & FreeDOS) Kurs asemblera x86 (DOS, GNU/Linux):http://rudy.mif.pg.gda.pl/~bogdro Grupy dyskusyjne o asm: pl.comp.lang.asm alt.pl.asm alt.pl.asm.win32 www.Xiph.org www.TorProject.org Soft (EN): miniurl.pl/bogdro-soft
Author: "Remek"
Date: Tue, 17 Jul 2012 04:27
Date: Tue, 17 Jul 2012 04:27
12 lines
365 bytes
365 bytes
U�ytkownik "Roman Ladra" napisa�: > Nie wiecie gdzie mo�na zdoby� debugger do procesor�w Intela > wielordzeniowych dla aplikacji pod Windows 7 lub 8? Debugger pracuje z sytemem i nie obchodzi go raczej rodzaj procesora. Sam szuka�em porz�dnego debuggera pod systemy powy�ej Win 98 i nie znalaz�em. To chyba jaka� polityczna blokada. Remek
Author: Marek Borowski
Date: Fri, 20 Jul 2012 12:07
Date: Fri, 20 Jul 2012 12:07
18 lines
559 bytes
559 bytes
On 17-07-2012 04:27, Remek wrote: > U�ytkownik "Roman Ladra" napisa�: > >> Nie wiecie gdzie mo�na zdoby� debugger do procesor�w Intela >> wielordzeniowych dla aplikacji pod Windows 7 lub 8? > > Debugger pracuje z sytemem i nie obchodzi go raczej rodzaj procesora. Sam > szuka�em porz�dnego debuggera pod systemy powy�ej Win 98 i nie znalaz�em. To > chyba jaka� polityczna blokada. > Mozesz rozwinac ? Systemy ktore sa czyms wiecej niz bibioteka IO debuguje sie z drugiego komputera. Windbg bardzo dobrze sie sprawdza. Regards Marek
Author: "identyfikator:
Date: Sat, 21 Jul 2012 14:22
Date: Sat, 21 Jul 2012 14:22
5 lines
148 bytes
148 bytes
> debuguje sie z drugiego komputera. Windbg bardzo dobrze sie sprawdza. mo�esz napisa� co� wi�cej? o co chodzi z tym drugim komputerem?
Author: "Remek"
Date: Tue, 31 Jul 2012 00:09
Date: Tue, 31 Jul 2012 00:09
10 lines
239 bytes
239 bytes
U�ytkownik "Marek Borowski" napisa�: > Mozesz rozwinac ? Systemy ktore sa czyms wiecej niz bibioteka IO > debuguje sie z drugiego komputera. Windbg bardzo dobrze sie sprawdza. Czy Ty wiesz co to jest debugger i jak pracuje? Remek
Author: Marek Borowski
Date: Tue, 31 Jul 2012 23:46
Date: Tue, 31 Jul 2012 23:46
27 lines
561 bytes
561 bytes
On 31-07-2012 00:09, Remek wrote: > U�ytkownik "Marek Borowski" napisa�: > >> Mozesz rozwinac ? Systemy ktore sa czyms wiecej niz bibioteka IO >> debuguje sie z drugiego komputera. Windbg bardzo dobrze sie sprawdza. > > Czy Ty wiesz co to jest debugger i jak pracuje? > Doskonale wiem, i wiem z praktyki ze debug kernela na tej samej maszynie co jest jest uruchomiony proces debugera jest delikatnie to ujmujac malo sensowny. Mowa jest o prawdziwym debugowania na niskim poziomie a nie o zabawie w trace procesu user space. Pozdrawiam Marek
Author: "Kamil"
Date: Mon, 14 Jan 2013 01:59
Date: Mon, 14 Jan 2013 01:59
19 lines
777 bytes
777 bytes
U�ytkownik "Marek Borowski" napisa�: > > Czy Ty wiesz co to jest debugger i jak pracuje? > Doskonale wiem, i wiem z praktyki ze debug kernela na tej samej maszynie > co jest jest uruchomiony proces debugera jest delikatnie to ujmujac malo > sensowny. Mowa jest o prawdziwym debugowania na niskim poziomie a nie o > zabawie w trace procesu user space. Z tego co piszesz wynika, �e masz raczej marne poj�cie o debuggerze i jego dzia�aniu. I ja te� nie mam na my�li zabawek, lecz programy z prawdziwego zdarzenia. Takie jak SoftIce, czy IDA. Reszta nie jest warta swojej nazwy. I problem w tym, �e obu tych program�w nie ma dla nowszych Windows z linii NT. Pozdrawiam PS Przepraszam za odgrzewanie starszego tematu, ale uwa�am �e jest interesuj�cy.
Author: "identyfikator:
Date: Mon, 14 Jan 2013 17:27
Date: Mon, 14 Jan 2013 17:27
3 lines
46 bytes
46 bytes
a to? http://www.sysersoft.com/products.html
Author: Michoo
Date: Mon, 14 Jan 2013 17:55
Date: Mon, 14 Jan 2013 17:55
33 lines
1219 bytes
1219 bytes
On 14.01.2013 01:59, Kamil wrote: > U�ytkownik "Marek Borowski" napisa�: > >>> Czy Ty wiesz co to jest debugger i jak pracuje? > >> Doskonale wiem, i wiem z praktyki ze debug kernela na tej samej maszynie >> co jest jest uruchomiony proces debugera jest delikatnie to ujmujac malo >> sensowny. Mowa jest o prawdziwym debugowania na niskim poziomie a nie o >> zabawie w trace procesu user space. > > Z tego co piszesz wynika, �e masz raczej marne poj�cie o debuggerze i jego > dzia�aniu. I ja te� nie mam na my�li zabawek, lecz programy z prawdziwego > zdarzenia. Takie jak SoftIce, SoftIce to by� praktycznie miniaturowy system operacyjny odpalany jako sterownik z pod windowsa i "witualizujacy" go przez podmian� przerwa�. Niekt�rych problem�w (np z klawiatur�) nie zdebugujesz w ten spos�b. > czy IDA. Dawno nie mia�em kontaktu, ale IDA nie wymaga�a do debugowania kernela drugiego hosta? > Reszta nie jest warta swojej nazwy. I > problem w tym, �e obu tych program�w nie ma dla nowszych Windows z linii NT. Zmieni�a si� architektura. Swoj� drog� logiczne by�oby powstanie debugger�w u�ywaj�cych wirtualizacji - nie ma nic takiego? -- Pozdrawiam Michoo
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads