Thread View: pl.comp.grafika
4 messages
4 total messages
Started by "Irek.N."
Tue, 05 Dec 2017 21:42
Prosty program do =?ISO-8859-2?Q?wektorów_dzia³aj±cy_b?= =?ISO-8859-2?Q?ez_dostêpu_do_sieci.?
Author: "Irek.N."
Date: Tue, 05 Dec 2017 21:42
Date: Tue, 05 Dec 2017 21:42
24 lines
888 bytes
888 bytes
Czy istnieje jaki¶ dobry (w sensie sprawny, nie wieszaj±cy siê) program do obróbki wektorowej, który nie wymaga dostêpu do sieci? Wczoraj o ma³o nie kupi³em Corela w wersji SE. Nie kupi³em, gdy¿ poprzedni jaki kupi³em (Essential3) nie ma importu wiêkszo¶ci wa¿nych dla mnie formatów wektorowych i tym razem wola³em sprawdziæ. Dobrze ¿e to zrobi³em, program wymaga przynajmniej raz w miesi±cu dostêpu do sieci, zupe³nie nie wiedzieæ po co. Szukam wiêc czegokolwiek na u¿ytek komercyjny, co pozwoli mi zrobiæ przyk³adowo proste tabliczki znamionowe, symbole na przyciski, proste opisy na elementach maszyn. Warunek jest taki, ¿e nie mo¿e wymagaæ dostêpu do internetu do swojej pracy. Znacie co¶ takiego? Irek.N. ps. dostêp mogê daæ przy instalacji/rejestracji, ale tylko na ten czas.
Re: Prosty program do =?ISO-8859-2?Q?wektorów_dzia³aj±cy?= =?ISO-8859-2?Q?_bez_dostêpu_do_sieci.?
Date: Tue, 05 Dec 2017 21:46
Date: Tue, 05 Dec 2017 21:46
10 lines
395 bytes
395 bytes
Sorki, ale zaraz po napisaniu postu wpad³ mi do g³owy pomys³. Czy legalnym jest kupienie nowego pakietu (chocia¿ by SE), a w jego miejsce zainstalowanie Corel Draw w wersji z przed powiedzmy 10 lat? Wystarczy³a by mi nawet wersja 2.01L kupiona gdzie¶ w latach 90-tych, mam ma³e wymagania. ;) Kto¶ przeciera³ takie rozwi±zanie pod wzglêdem prawnym? Irek.N.
Re: Prosty program do wektorów działający bez dostępu do sieci.
Date: Wed, 06 Dec 2017 20:46
Date: Wed, 06 Dec 2017 20:46
16 lines
769 bytes
769 bytes
kiwi@kiwisen.com pisze: > Hej, właściwie odpowiedziałeś sobie na pytanie. Odpowiedzią jest starsza wersja znanych powszechnie programów Corel lub Illustrator, do tej pracy wystarczy Ci stary soft, który bez problemu powinieneś znaleźć tu i tam. Można tylko ubolewać że nie można ich już oficjalnie kupić, ale to taka badziewna polityka. Podejrzewam że jak poszukasz w starych płytach znajdziesz sporo instalek :-) Dzisiaj idąc za pomysłem poszukałem (w zasadzie odgrzebałem) i mam wersje nadającą się idealnie (o ile startnie na W7/64). Pozostaje pytanie czy to jest legalne w dzisiejszych czasach. Miłego. Irek.N.
Re: Prosty program do wektorów działający bez dostępu do sieci.
Date: Wed, 06 Dec 2017 20:49
Date: Wed, 06 Dec 2017 20:49
8 lines
150 bytes
150 bytes
Krystyna Szawłowska pisze: > A inkscape? No proszę, wygląda ciekawie. THX, biorę się za czytanie :) Miłego. Irek.N.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads