Thread View: pl.comp.dtp
2 messages
2 total messages
Started by Lares
Mon, 29 Nov 2021 18:08
Ciekawostka - InDesign CS 5.5 odmawia justowania w prawo...
Author: Lares
Date: Mon, 29 Nov 2021 18:08
Date: Mon, 29 Nov 2021 18:08
21 lines
697 bytes
697 bytes
Czołem! Wiem, że czasem tu jeszcze ktoś zagląda ;) Dziś mój ID zaczął odmawiać justowania w prawo skrótem CTRL+SHIFT+R... Kliknięcie myszką w odpowiednią ikonę działa, ale już nie umiem tak pracować ;) W Edycja/Skróty klawiaturowe skrót jest obecny - wydaje się, że wszystko OK, ale dziwne jest to, że jak w okienku "Nowy skrót" chcę go zmienić na inny, to nie ma problemu - jeśli chcę tam jednak umieścić CTRL+Shift+R - nie da się - nie pojawia się... Nie bardzo mam pomysł jak sprawdzić, czy klawiatura ten skrót generuje - ale niby dlaczego miała by tego nie robić... Macie jakieś pomysły (oprócz resetowania wszystkiego ;))? Pozdrowienia Mat
Re: Ciekawostka - InDesign CS 5.5 odmawia justowania w prawo...
Author: PureNick
Date: Mon, 29 Nov 2021 18:17
Date: Mon, 29 Nov 2021 18:17
27 lines
1163 bytes
1163 bytes
W dniu 29.11.2021 o 18:08, Lares pisze: > Czołem! > > Wiem, że czasem tu jeszcze ktoś zagląda ;) > > Dziś mój ID zaczął odmawiać justowania w prawo skrótem CTRL+SHIFT+R... > > Kliknięcie myszką w odpowiednią ikonę działa, ale już nie umiem tak pracować ;) > > W Edycja/Skróty klawiaturowe skrót jest obecny - wydaje się, że wszystko OK, ale dziwne jest to, że > jak w okienku "Nowy skrót" chcę go zmienić na inny, to nie ma problemu - jeśli chcę tam jednak > umieścić CTRL+Shift+R - nie da się - nie pojawia się... > > Nie bardzo mam pomysł jak sprawdzić, czy klawiatura ten skrót generuje - ale niby dlaczego miała by > tego nie robić... > > Macie jakieś pomysły (oprócz resetowania wszystkiego ;))? Hmm, może ma znaczenie kolejność przyciskania klawiszy? Na przykład Tobie wygodnie jest naciskać z mikro-opóźnieniem w kolejności Shift+Ctrl+R, a należy Ctrl+Shift+R. Zdarzył mi się na Makintoszu kilka razy taki przypadek, później już nie mogłem tego odtworzyć - albo się naprawiło, albo ja miałem jakieś przywidzenia, albo nie wiem co... ale na 99% natrafiłem na taki "ficzer". Pozdruffka
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads