🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

5 total messages Started by Lynxx Thu, 16 Aug 2018 00:52
Pages (mac) do worda
Author: Lynxx
Date: Thu, 16 Aug 2018 00:52
6 lines
511 bytes
Proszę o pomoc w sprawie tekstu z makowego programu Pages. Chodzi o to, że klient musi mieć plik końcowy w wordzie. Jak się do tego zabrać, bo przy konwersji wszystko się sypie? Zaznaczam, że kompletnie nie znam maka, nie mam, nie będę mieć do testu - po prostu muszę udzielić kilku wskazówek osobie, która dostarczy plik - przez eksport, konwersję, tak, żeby można było to potem edytować w wordzie.
Re: Pages (mac) do worda
Author: grzeols@gmail.co
Date: Thu, 16 Aug 2018 01:56
10 lines
675 bytes
W dniu czwartek, 16 sierpnia 2018 08:52:20 UTC+1 użytkownik Lynxx napisał:
> Proszę o pomoc w sprawie tekstu z makowego programu Pages. Chodzi o to, że klient musi mieć plik końcowy w wordzie. Jak się do tego zabrać, bo przy konwersji wszystko się sypie? Zaznaczam, że kompletnie nie znam maka, nie mam, nie będę mieć do testu - po prostu muszę udzielić kilku wskazówek osobie, która dostarczy plik - przez eksport, konwersję, tak, żeby można było to potem edytować w wordzie.

Przeciez na Macu tez jest Word. Nie mozna od razu tego zapisac jako docx?
Author: Lynxx
Date: Thu, 16 Aug 2018 06:05
14 lines
849 bytes
On Thursday, August 16, 2018 at 10:56:11 AM UTC+2, grz...@gmail.com wrote:
> W dniu czwartek, 16 sierpnia 2018 08:52:20 UTC+1 użytkownik Lynxx napisał:
> > Proszę o pomoc w sprawie tekstu z makowego programu Pages. Chodzi o to, że klient musi mieć plik końcowy w wordzie. Jak się do tego zabrać, bo przy konwersji wszystko się sypie? Zaznaczam, że kompletnie nie znam maka, nie mam, nie będę mieć do testu - po prostu muszę udzielić kilku wskazówek osobie, która dostarczy plik - przez eksport, konwersję, tak, żeby można było to potem edytować w wordzie.
> 
> Przeciez na Macu tez jest Word. Nie mozna od razu tego zapisac jako docx?

Nie. Praca została stworzona w Pages, podobno "save as docx" rozsypuje wszystko.
Author: PureNick
Date: Thu, 16 Aug 2018 17:28
19 lines
1018 bytes
W dniu 16/08/2018 o 15:05, Lynxx pisze:
> On Thursday, August 16, 2018 at 10:56:11 AM UTC+2, grz...@gmail.com wrote:
>> W dniu czwartek, 16 sierpnia 2018 08:52:20 UTC+1 użytkownik Lynxx napisał:
>>> Proszę o pomoc w sprawie tekstu z makowego programu Pages. Chodzi o to, że klient musi mieć plik końcowy w wordzie. Jak się do tego zabrać, bo przy konwersji wszystko się sypie? Zaznaczam, że kompletnie nie znam maka, nie mam, nie będę mieć do testu - po prostu muszę udzielić kilku wskazówek osobie, która dostarczy plik - przez eksport, konwersję, tak, żeby można było to potem edytować w wordzie.
>>
>> Przeciez na Macu tez jest Word. Nie mozna od razu tego zapisac jako docx?
>
> Nie. Praca została stworzona w Pages, podobno "save as docx" rozsypuje wszystko.

To moż ewypróbuj starsze formaty Worda:
klasyczny DOC i RTF.

A może udostępnisz ten plik Pages, jeśli to nie jest
jakiś super tajny dokuent. Ja w pracy mam Maka,
spróbuję jakiejś konwersji.

Pozdruffka

--
~/PP/~/SF/~
Author: anna.sabela@gmai
Date: Mon, 27 Aug 2018 23:34
11 lines
325 bytes
Dzięki, ale nie mogę udostępniać, to prywatne rzeczy. Pozdrawiam również  :)

> A może udostępnisz ten plik Pages, jeśli to nie jest
> jakiś super tajny dokuent. Ja w pracy mam Maka,
> spróbuję jakiejś konwersji.
> 
> Pozdruffka
> 
> -- 
> ~/PP/~/SF/~
Thread Navigation

This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.

Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.

Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.

Back to All Threads